Even Voorstellen


Mijn naam is Elsbeth Rol. Ik ben HBO opgeleid als psychosociaal therapeut en coach en werk in mijn eigen praktijk Heiderand Counseling in Leersum, op de Utrechtse Heuvelrug. Je kan bij mij terecht voor een scala aan problemen waaronder onrust, stress, angst of verliesverwerking.


Hoe werkt het?
De therapie begint met een gratis kennismakingsgesprek, waarin we bespreken waar je aan wilt gaan werken en wat je mag verwachten. Daarna  gaan we samen aan de slag met gesprekken en oefeningen die het best passen bij jouw situatie.  De therapie is meestal kortdurend: zo’n 5 – 8 gesprekken is meestal voldoende om zelfstandig verder te gaan. Na drie maanden spreken we dan nog een ‘terug-kom-sessie’ af om te kijken hoe het gaat en waar je tegenaan gelopen bent.
Tijdens de sessies maak ik gebruik van onder meer mindfulness, Acceptance en Commitment Therapy, schematherapie, motiverende gespreksvoering, NLP, geweldloze communicatie en oplossingsgerichte therapie. 

Geschiedenis

Zestien jaar ben ik met veel plezier dierenarts geweest en ik had dertien jaar een eigen praktijk met twee collega's in Amersfoort. Als begeleider van onze stagiaires ontdekte ik gaandeweg dat de menselijke kant van het werk mij steeds meer aantrok. Daarom ben ik mij, naast mijn werk in de praktijk gaan scholen in het vak van counselor. Dat was ook voor mijzelf een hele leerzame periode, waarin ik geconfronteerd werd met mijn eigen kwetsbaarheden en triggers. Tijdens mijn opleiding heb ik een jaar stage gelopen bij 113 zelfmoordpreventie. Hier heb ik geleerd dat ook bij zeer heftige problematiek het voor mensen misschien wel het allerbelangrijkste is om gehoord te worden.  Door empathisch te reageren en actief te luisteren ontstaat er vaak verbinding en voelen mensen zich gesteund. 
In het kader van mijn opleiding en voor mijn persoonlijke ontwikkeling ben ik mij begin 2016 gaan verdiepen in geweldloze communicatie. De verbindende taal, met respect voor ieders gevoelens en behoeften spreekt mij heel erg aan en veel technieken uit de Geweldloze Communicatie gebruik ik ook tijdens de therapie.